Ok witam wszystkich jako że jestem tu nowy to należało by dwa zdanka o sobie
Emil lat 17 - aktualnie pracujący jako webmaster + administrator sieci i serwera (jednej z kieleckich firm zajmującej się tworzeniem stron www) oraz jako administrator (średniej wielkości firmy transportowej)
w wolnych chwilach uczeń ZSI i modelator jednego polskich forów zajmujących się bezpieczeństwem IT. (reklamował nie będę bo nie o to tutaj chodzi)
lokalizacja - kielce
stan cywilny - wolny
pin do komórki - ******
chyba wystarczy
fallweiss napisał:
Witam i pozdrawiam !
Witam Cię Zawitamy kiedyś do Zgierza i sprawdzimy jak się mają sprawy sieci tam...
eMCe napisał:
pin do komórki - ******
Masz 6-cyfrowy kod pin? Respect
Witamy! Cóż za referencje... Pzdr.
hehe nio referencje jakie sa takie są caly czas sie rozwijam i nareście sie chyba nauczyłem pisać szybko i bez wzrokowo na klawiaturze - ksiązki z helionu dzień w dzień obecnie bawie się troszke ze stronami i rozwijam się w kierunki xss i csrf na aplikacjie internetowy (przy tym ida w parze zastrzyki JS i SQL - nio i jakoś z dnia na dzień leci - fajnie ze macie tu chatboxa - czuje ze będe odwiedzał to forum
pozdrówka!
a ps co do pisania szybkiego to jeszcze nie zawsze wchodzi mi wciskanie alta jak piszę polskie czcionki i nigdy mi sie nie chce tego poprawiać mam nadzieje ze się nie obrazicie
Co do Ciebie - respect, serio O swoja przyszłość (zawodową) nie musisz się martwić...
Ja osobiście też ćwiczę pisanie bezwzrokowe, przydaje się gdy nie ma (dobrego lub w ogóle) oświetlenia Nie do końca to jeszcze wychodzi, czasem odruch spojrzenia na klawiaturę się odzywa. Po polsku jakoś jeszcze, ale z angielskim gorzej, ciekawe czemu. BTW - ja z przyzwyczajenia (bo tak szybciej?) nie używam w Internecie (oprócz jakichś oficjalnych rozmów/maili) polskich znaków ^^ (Dopisek jakiś czas później: ale zmieniam przyzwyczajenia
)
hehe nio z tą przyszłością zawodową i martwieniem się o nią to wiesz różnie bywa ale to zdanie mi sie podoba - idź je teraz powiedz moim starym to może mnie przestaną truć ze zamiast czytać lektury i sie uczyc to czytam zalewskiego i siedze w "paczce" (jak to oni nazywają)
ogólnie rozwijam się dla siebie - czytam kolejne książki / artykuły - rozmawiam z różnymi ludźmi - sprawia mi to przyjemność - szczególnie jak podchodzisz do jakiegoś problemu i potrafisz go rozwiązać w pare minut a ludzie po plibudzie siedzieli nad tym z trzy dni...
(taką miałem ostatnią sytuacje w firmie właśnie z pewną aplikacją która korzystała z bibliotek mshtml dołączonych do IE a byly one uszkodzone - było dwóch gości z supportu z firmy z której była ta aplikacja zamówiona - i nie mogli naprawić...
problem był taki ze aplikacja teoretycznie miała pobrać dane z centralnej bazy danych i przedstawić je użytkownikowi - nio i nie działało - oni oczywiście jak do nich dzwoniłem to cfaniakowali ze złe regułki na firewallu - a jak ja tumaczyłem ze dobre to bo sam ustawiałem - pozatym odpalilem sniffera i dane dochodza wiec coś z aplikacja jest nie tak bo nie sa wyświetlane
przyjechali chopcy z supportu pokazałem im co i jak - stwierdzili ze jest wszystko ok i nie wiedzą czemu nie działa - pokombinowali troche - odinstalowali i zainstalowali aplikacje z 10 razy (tez to robiłem ale co im będę tłumaczył jak oni wiedzą lepiej ) i sie poddali - dali mi numer do programistów - wystarczyło 5 minut - zapytałem jak działa aplikacja - dowiedziałem się ze korzystają z mshtml - reinstalacja IE i działa o dziś dzień...
Za parę lat będą Ci zazdrościć, że trzepiesz niezłą kasiorę, robiąc coś, co sprawia Ci radochę...
Co do problemu - powtórzę się: respect. Skoro Tobie przyszło to szybciej i łatwiej niż jakimś tam specom Co pokolenie to mądrzejsze, szybciej przyswajające wiedzę i sprytniejsze ^^
hehe nio to prawda chyba tez dlatego ze i ta wiedza bardziej dostępna jest - od ksiązek w Helionie i O'Reilly się pułki uginają - heh... szkoda ze wcześniej nie miałem komputera (mam dopiero jakieś 3-4 lata ) ale nadrabiam jak sie da
Trzeba przyznać, że wiedza wyuczona nigdy nie dorówna tej zdobytej samemu Metoda prób i błędów rządzi
Popieram twoją działalność! Rozwijaj się dalej a będą z Ciebie ludzie. Spryt już masz więc jeszcze trochę praktyki i sądzę, że dzwi wielkich koncernów komputerowych będą stały przed Tobą otworem.
Witam, jestem takim potaxem, a zresztą sami wiecie.
Jax napisał:
Ja osobiscie tez cwicze pisanie bezwzrokowe, przydaje sie gdy nie ma (dobrego lub w ogole) oswietlenia
Myślałem że napiszesz nie oświetlenia a wzroku (co też by pasowało ;P)